ЋИРИЛИЦА НА ПОКЛОН

Орто РНИДС, писмо за интернет и штампу

Типометар и РНИДС вам поклањају 4 фонта типографског писма Орто РНИДС аутора Ане Продановић, у форматима који се користе на интернету и у штампи.

Фамилија Орто РНИДС састоји се из четири фонта: Orto RNIDS-Regular, Orto RNIDS-Italic, Orto RNIDS-Bold и Orto RNIDS-BoldItalic у .otf и .woff2 формату.

Преузмите фонтове писма Орто РНИДС у OpenType и веб формату:

OrtoRNIDS-otf.zip, 112 kb
OrtoRNIDS-woff2.zip, 101 kb

Преузимањем фонтова прихватате услове коришћења.

Распакујте otf фонтове и инсталирајте их у систем на уобичајен начин. Слова ћирилице добићете коришћењем тастатуре Serbian (Cyrillic).

Фонтове у woff2 формату распакујте и укључите у своју интернет страну, уз помоћ приложеног css кода.

Уколико имате проблема са инсталацијом фонтова или нека друга питања или примедбе, пишите на адресу: komentar@tipometar.org


На иницијативу фондације РНИДС (Регистар националног интернет домена Србије), пројекат „Ћирилице на поклон” добио је наставак у 2019. години. РНИДС је и 2020. финансирао израду једне фамилије фонтова која је стављена на слободно располагање свим заинтересованим корисницима. У питању су фонтови који садрже ћирилицу и латиницу, али су намењени подједнако за коришћење на екранима и у штампи.

„Ћирилице на поклон” је пројекат Типометра који је трајао десет година (2006–2015), током којих је реализовано 10 фамилија БГ фонтова. Ови фонтови могу се преузети са сајта Типометар и бесплатно користити за све намене.


Орто РНИДС је сансерифно типографско писмо хуманистичког типа изведено у усправном и курзивном облику, у две тежине. Креирано је са идејом да се облици слова добро прилагоде приказу на екрану, а подједнако добро понаша се и при употреби у штампи.

Више о особинама писма Орто РНИДС

Преузмите друге РНИДС фонтове:

Ареал РНИДС


Преузмите БГ фонтове:

Ресавска БГ
Ресавска БГ Санс
Адамант БГ
Неопланта БГ
Lovely BG
Платан БГ
Ниоки БГ
Адамант Санс БГ
Инфлу БГ
Ноктурно БГ


Преузмите
друге бесплатне фонтове:

Дијакритика
Тесла